WRM stagementor IBKI / WRM stagebegeleider

Bent u toekomstige rij-instructeur? Bent u in de fase 3 stagebeoordeling van uw opleiding? Bent u op zoek naar een stagebegeleider/mentor die u helpt met uw stage voor het eindexamen? Bij Rijschool Pijlsnel  bent u op het juiste adres, wij bieden toekomstige rijinstructeurs een stageplek voor categorie B auto. Na een voldoende resultaat voor examenfase 1 en 2 moet de toekomstige instructeur – de stagiair – stage lopen bij een rijschool.

Een rijinstructeur moet praktijkstage lopen van 40 uur, met portfolio en onder begeleiding van een stagementor voor de stagebeoordeling fase 3a van zijn opleiding categorie B.

Categorie B
– Er moeten ten minste 5 passieve uren worden besteed aan het observeren in de auto tijdens een stageles van de stagebegeleider/stagementor, waarvan 1 uur omvat het meerijden met een CBR-praktijkexamen of tussentijdse toets (TTT) van een leerling van uw stagementor.
– Er moeten minstens 35 actieve uren zijn (zelf lesgeven aan een echte rijbewijs leerling).

Het leren begeleiden van een aanstaande rijbewijs leerling vormt het belangrijkste deel van stagebeoordeling fase 3/stage. Als rijinstructeur moet u aan het einde van uw verplichte stage bij een rijschool examen afleggen bij het IBKI. Om dit tot een succes te maken; zorgt uw stagementor ervoor dat u slaagt tijdens uw stage bij Rijschool Rijswijk volgens het daarvoor vastgestelde protocol van IBKI.

Juist op deze stage komen dan ook de volgende zaken aan bod:

– De leerprocessen
– Structuur van een praktijkles/rijopleiding
– Handelingsanalyses
– Het protocol en de rijprocedure.

Herintrederstraject Stage

Voldoet u niet aan de voorwaarden van het IBKI en is uw WRM-bevoegdheidspas/WRM-certificaat niet meer geldig? Moet u een herintrederstraject volgen met een stage van 20 actieve uren voor categorie B? Natuurlijk zullen we u helpen.

 

Stuur een mail met je gegevens en we nemen contact met je op.